Gymnastiek

De Gouden Griffel is een Lekker Fit school. Dit houdt in dat de kinderen 3 keer per week een sport moment hebben en er veel aandacht is voor de gezondheid en de voeding. Naast onze school staat een mooie gymzaal waar alle leerlingen gymlessen krijgen. De gymlessen worden gegeven door een HALO-opgeleide vakdocent.

LEKKER FIT!

Onze school is Lekker Fit!-school. Net als 93 andere basisscholen in Rotterdam werken wij in samenwerking met de gemeente Rotterdam dat jongeren Lekker Fit! worden.

 

Rotterdam Lekker Fit!

De gemeente Rotterdam zet zich met Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Kinderen krijgen op de Lekker Fit! basisscholen bijvoorbeeld drie tot vijf keer per week gymles van een vakdocent. Daarnaast is er tijdens lessen aandacht voor gezonde voeding, water drinken en is een schooldiëtist aanwezig.

 

Fittest

Als onderdeel van Lekker Fit! worden alle kinderen gemeten en gewogen. Bij alle kinderen vanaf groep 3 wordt ook het uithoudingsvermogen en de motorische vaardigheden gemeten. De metingen (Fittest) worden uitgevoerd door de gymleraar en de school diëtist. De uitslag van deze testen krijgt uw kind mee naar huis. Aan de hand van deze resultaten is het mogelijk dat uw kind extra begeleiding krijgt aangeboden om zijn/haar fitheid te verbeteren.

 

Verwerking

De resultaten worden verwerkt in een beveiligd registratiesysteem. We hebben hiervoor uw toestemming nodig. Met uw toestemming krijgt uw kind een LF!-rapport. Toestemming voor verwerking van de persoonsgegevens stelt Lekker Fit! in staat om een programma te ontwikkelen waarbij kinderen veel bewegen en gezond opgroeien.

Als u wilt weten wat het programma Rotterdam Lekker Fit! precies inhoudt, kijk dan op www.rotterdamlekkerfit.nl

 

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT